Wil je leren om anderen te begeleiden bij faalangst, examenvrees, gebrek aan zelfvertrouwen?

Bijvoorbeeld omdatje docent, mentor of studiebegeleider bent en leerlingen of studenten beter wilt begeleiden. Of omdat je therapeut, coach, voedingsdeskundige, trainer, begeleider, adviseur, leefstijlcoach, jeugdzorg- of maatschappelijk werker bent. En meer tools en kennis wilt hebben om jongeren of volwassenen met gebrek aan zelfvertrouwen beter te kunnen helpen. Of omdat je een ander beroep hebt waarin je te maken krijgt met jongeren of volwassenen met een probleem op het gebied van zelfvertrouwen.

Dat kan. Je kunt bij Upside Down op twee manieren faalangstbegeleider worden.

De eerste manier:

Je volgt de RET-cursus op een van de data die genoemd worden op de eerste helft van de pagina onder het kopje RET-cursus. Deze cursus duurt 2 hele dagen en is geaccrediteerd door veel beroepsverenigingen. Daarna volg je ook de cursus Anderen Begeleiden bij Faalangst op een van de data die genoemd worden, op de tweede helft van de pagina onder het kopje RET-cursus. Deze cursus duurt eveneens 2 hele dagen en is ook door veel beroepsverenigingen geaccrediteerd. Met deze 2 cursussen bij elkaar, samen dus 4 hele dagen, heb je heel veel inzichten, kennis en tools in huis om jongeren en volwassenen goed te begeleiden bij faalangst, examenvrees en gebrek aan zelfvertrouwen.

De tweede manier:

Je volgt de Combi-cursus.

Deze cursus is een combinatie van de RET-cursus en de cursus Anderen Begeleiden bij Faalangst. Deze Combi-cursus duurt 4 hele dagen (net zo lang als de twee afzonderlijke cursussen bij elkaar dus). De inhoud van de Combi-cursus is precies hetzelfde als van de 2 cursussen apart. Dezelfde onderwerpen worden behandeld. Het verschil is dat bij de Combi-cursus de lesstof in een andere volgorde wordt aangeboden. De onderwerpen van de twee cursussen worden een beetje door elkaar gehusseld en aaneen gesmeed tot een logisch geheel. Het is dus echt één cursus geworden, één logisch geheel. Dit kan voor jezelf prettiger en duidelijker zijn.

Echter: als je om wat voor reden dan ook de Combi-cursus van 4 dagen niet kunt of wilt volgen, dan is het ook een goed idee om de beide cursussen van 2 dagen afzonderlijk te volgen. Je weet na afloop net zoveel; alleen de volgorde van de lesstof is anders.

Om niet al te veel in herhaling te vallen op mijn site, verwijs ik je graag voor alle informatie en data naar het kopje RET-cursus. Dit is de link RET-cursus en Anderen Begeleiden bij Faalangst.

In verband met de Coronamaatregelen zijn de cursusgroepen van maart en juni verschoven naar september. Deelnemers hebben hier allemaal bericht van gehad. Deze groepen zijn volgeboekt en je kunt je hier dus niet meer voor opgeven.

Nieuwe cursusdata zijn nog niet bekend.

Omdat ik na september met pensioen ga, zullen nieuwe cursussen ook niet meer door mij en niet meer in mijn cursusruimte in Den Haag worden gegeven. Een deel van mijn werkzaamheden wordt overgenomen door 2 collega's. Als je belangstelling hebt voor een cursus neem dan contact op met een van hen. Zie onder het kopje Mijn Visie op deze site.

 

 

 

sitemap