Welk niveau heeft jouw RET-cursus ?

De RET-cursus wordt veel gevolgd door docenten in alle vakken en in elke vorm van onderwijs, therapeuten op allerlei gebied, andere hulpverleners, jeugdzorgwerkers, psychologen, pedagogen, studiebegeleiders, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, coaches, voedingsdeskundigen enz. Veel mensen dus met een HBO-opleiding. De RET-cursus sluit prima aan bij hun opleidingsniveau.

De cursusgroepen worden gevormd door deelnemers met verschillende beroepen, leeftijd en ervaring. In bijna iedere cursusgroep zitten ook deelnemers met HBO werk- of denkniveau, maar met een beroepsopleiding op een iets lager niveau. Ook deze cursisten kunnen de lesstof prima volgen.

Zelf heb ik een HBO-opleiding en ik studeer aan de Open Universiteit.

De RET-cursus en het vervolg hierop zijn HBO-conform geaccrediteerd door SNRO. Dit is Stichting Nederlands Register Opleidingen, een onafhankelijk instituut voor het toetsen van opleidingen.

Overigens ben je geen RET-therapeut na het volgen van deze cursus. Daarvoor moet je de beroepsopleiding volgen. Maar je kunt wel prima met de RET-methode uit de voeten na het volgen van deze nascholingscursus.

 

 

sitemap